2020-04-24 11:48:58• hírek • Bede Emőke

Lövés dördült Komorzán közelében

Újabb fogást könyvelhetett el csütörtök reggel a határrendészet máramarosszigeti egysége, a Szatmár megyei Komorzán közelében ugyanis több kartondoboznyi csempészcigarettára bukkantak – tájékoztatta híroldalunkat a hatóság.

A járőröző egység figyelmét 9 óra környékén keltette fel egy csoport férfi, akik hátukon méretes dobozokkal gyalogoltak Komorzán irányába. A hatóság emberei megpróbálták feltartóztatni őket, ám a férfiak csapot-papot hátrahagyva elkezdtek Ukrajna irányába szaladni. A menekülőket sem szóbeli felszólítássel, sem a levegőbe leadott figyelmeztető lövéssel nem tudták megállásra bírni az egyenruhások, így mindösszesen csak egy személyt fogtak el, a többiek átjutottak a szomszédos ország területére.


A határrendészek azonnal értesítették az ukrán kollégákat az esetről, és ezzel párhuzamosan elkezdték átkutatni az érintett területet. A fák alatt megbúvó dobozokban végül 7 950 ezer csomag cigarettára bukkantak, melynek összértéke eléri a 93 ezer lejt. Nem sokkal később az ukrán kollégák is jelentkeztek, és arról értesítették román társaikat, hogy további három főt sikerült menekülés közben feltartóztatni.


Az ügyben csempészet és illegális határátlépés miatt indítottak nyomozást.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: